Wall: Θέμα… τεχνολογίας η συνεδρίαση της Τετάρτης

Κέρδη χάρισαν στο δείκτη Nasdaq μετοχές εταιριών τεχνολογίας, που είχαν δεχτεί πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες. Σε θετικό έδαφος έκλεισε και ο Dow, αφού πρώτα ”δοκιμάστηκε” από την απόφαση της Citigroup να διαθέσει νέες μετοχές σε μετόχους της.

Την άνοδο χάρισε στη Wall Street πλειάδα τεχνολογικών μετοχών, που βρέθηκε ”φτηνή” μετά την υποχώρηση που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Έτσι, μετοχές εταιριών κατασκευής ημιαγωγών και τηλεπικοινωνιακές μετοχές οδήγησαν υψηλότερα το Nasdaq.

Πιέσεις αντίθετα δέχτηκε, μετά το άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones, κυρίως από τη μετοχή της Citigroup, αφού η αμερικανική τράπεζα αποφάσισε να διανείμει στους μετόχους της νέες κοινές μετοχές με ειδικό δικαίωμα ψήφου, ρίχνοντας χαμηλότερα την αξία των κυκλοφορούντων τίτλων.

Στα θετικά της ημέρας πρέπει να συγκαταλέγονται η ομολογία ενοχής πρώην στελέχους της Enron, το deal ανάμεσα στις AT& T και AOL, αλλά και η διάψευση από τις αρχές της φήμης, ότι τα αναπνευστικά προβλήματα, που εμφάνισαν 35 επιβάτες στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, οφείλονται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Στο +2,36% και τις 1.409 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο Nasdaq, ενώ θετικό ήταν τελικά το πρόσημο μπροστά από τον Dow, ο οποίος έκλεισε στις 8.957 μονάδες και το +0,96%. Άνοδο (1,27%) κατέγραψε και ο S&P 500, στις 949 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v