Στην AOL η πλήρης ιδιοκτησία των στούντιο Warner

Το ποσό των 3,6 δισ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλλει η AOL Time Warner στην AT&T Corp., προκειμένου να εξαγοράσει το μερίδιο της τελευταίας στην Time Warner Entertainment, που περιλαμβάνει και τα στούντιο Warner Bros.

Στην AOL η πλήρης ιδιοκτησία των στούντιο Warner
Τον πλήρη έλεγχο της Time Warner Entertainment απέκτησε η AOL Time Warner, καταβάλλοντας το ποσό των 3,6 δισ. δολαρίων στην AT&T Corp, για την εξαγορά του μεριδίου συμμετοχής της τελευταίας.

H AT&T κατείχε το 27,6% στην Time Warner Entertainment, ωστόσο, η εξαγορά των τηλεπικοινωνιακών καλωδιακών δραστηριοτήτων της από την Comcast Corp., επέτεινε τη λύση αυτής της συνεργασίας.

Η μεγαλύτερη εταιρία media παγκοσμίως, η AOL Time Warner, θα καταβάλλει 1,2 δισ. δολάρια μετρητά στην AT&T, 1,5 δισ. δολάρια σε μετοχές, δίνοντάς της παράλληλα και μερίδιο συμμετοχής 21% στη καλωδιακή κοινοπραξία, Time Warner Cable, που παρέχει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 10 εκατ. συνδρομητές.

Η AOL Time Warner θα ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των κινηματογραφικών στούντιο Warner Bros, καθώς και το δικτυακό σύστημα συνδρομητικής τηλεόρασης, HBO, το οποίο ανήκε στην παλαιά κοινοπραξία, Time Warner Entertainment.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v