Προτιμούν τα κέρδη από τα... θετικά νέα στη Wall

Εξακολουθούν οι διορθωτικές τάσεις στους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προτιμούν να κατοχυρώσουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών, αγνοώντας θετικά εταιρικά νέα (Voicestream, Qwest, Home Depot, Cisco), αλλά και τη συρρίκνωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο τον Ιούνιο (στα 37,2 από 37,9 δισ. δολ.).

Σε αρνητικό έδαφος εξακολουθούν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall μετά το άνοιγμα της Τρίτης, καθώς οι διορθωτικές τάσεις μοιάζουν ισχυρότερες από τα θετικά νέα σε εταιρικό και μακροοικονομικό επίπεδο.

Την πρόθεσή της να αγοράσει την Andiamo Systems, έναντι 2,5 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Cisco, η μετοχή της οποίας καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο κατά περίπου 0,80%. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Deutsche Telekom προσέγγισε την Cingular, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα πώλησης της θυγατρικής της, Voicestream, ενώ η Qwest ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της, η οποία εκδίδει τηλεφωνικούς καταλόγους.

Επίσης, η Home Depot, ανακοίνωσε κέρδη β΄ τριμήνου κατά 3 σεντς ανά μετοχή καλύτερα του αναμενομένου. Η κερδοφορία της εταιρίας λιανικής διαμορφώθηκε στα 50 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα και από τα 39 σεντς του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, συρρίκνωση κατέγραψε τον Ιούνιο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ και διαμορφώθηκε στα 37,2 δισ. δολ., έναντι 37,9 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές περίμεναν να κυμανθεί στα 37,5 δισ. δολ.

Απώλειες κατά 1,29% εμφανίζει τώρα ο δείκτης Dow Jones, στις 8.874 μονάδες, ενώ πτωτικά κινείται και ο Nasdaq (-0,85%), ο οποίος συναντά τις 1.382 μονάδες. Στο -1,29% και τις 938 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v