Ο δείκτης Μίσιγκαν οδηγεί σε πτώση τη Wall

Η απροσδόκητη υποχώρηση στο 87,9 από εκτιμήσεις γαι 89 του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν οδηγεί σε απώλειες την αμερικανική αγορά. Αρνητικά επιδρά και η προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής στόχου της Intel από τη Morgan Stanley.

Με απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση η Wall Street, τις οποίες και διεύρυνε ύστερα από την απροσδόκητη υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν. Αρνητικά επιδρά και η περικοπή της τιμής στόχου της Intel από τη Morgan Stanley.

Στα υπόλοιπα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ανοδο 0,1% κατέγραψε ο πληθωρισμός για τον Ιούλιο (2,5% σε ετήσια βάση), ενώ ο δομικός αυξήθηκε 0,2% (2% σε ετήσια βάση), ποσοστά αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Απροσδόκητη πτώση σημείωσε ωστόσο ο αριθμός των νέων κατοικιών κατά 2,7% στα 1,649 εκατ., από τις εκτιμήσεις για άνοδο στις 1,688 εκατ.

Έντονες πιέσεις δέχεται ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης ο τίτλος της Intel, καθώς η Morgan Stanley περιέκοψε την τιμή στόχο για την εταιρία στα 27 από τα 38 δολάρια.

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Dell Computer, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, τα οποία ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες κατά 0,86% στις 8742,06 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση περί το 0,62% στις 1336,71 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί κατά 0,97% στις 921,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v