Fed, CEO’s και... αεροπoρικές πιέζουν τη Wall

Η επόμενη ημέρα ύστερα από τις ανακοινώσεις της Fed φαίνεται να βρίσκει τον Dow Jones με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ακολουθεί αυτόνομη πορεία. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούνται οι διαβεβαιώσεις των CEO’s για τα αποτελέσματα των εταιριών, αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο των αεροπορικών εταιριών.

Με νευρικές διαθέσεις συνεχίζεται η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, μια ημέρα ύστερα από τις επισημάνσεις Fed για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και των ανησυχιών για την πορεία του κλάδου των αεροπορικών εταιριών.

Χαρακτηριστικός είναι ο σχολιασμός αναλυτού της Salomon Smith Barney, ο οποίος επισημαίνει ότι οι τωρινές οικονομικές συνθήκες δεν αναμένεται να κατορθώσουν να θέσουν την οικονομία ξανά σε τροχιά ανάκαμψης.

Περίπου 323 είναι οι εταιρίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τα οικονομικά τους αποτελέσματα, σύμφωνα με τη SEC, καθώς η ημερομηνία υποβολής των σχετικών πιστοποιήσεων λήγει σήμερα. Οι εταιρίες ωστόσο μπορούν να λάβουν πενταήμερη προθεσμία.

Μέχρι στιγμής, η Household International, η διαφημιστική Interpublic Group και η ενεργειακή Nicor, ανακοίνωσαν ότι θα αναδημοσιεύσουν κάποια από τα αποτελέσματά τους.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο κατά 0,2% εμφάνισαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο της τάξης του 0,1%.

Οι μετοχές του αεροπορικού κλάδου συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες, στον απόηχο της κατάρρευσης της US Airways. Οι μετοχές της UAL, καθώς και άλλων εταιριών όπως η Honeywell International, η Boeing αλλά και η General Electric που σχετίζονται με τον κλάδο, καταγράφουν απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v