Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη Fed η Wall Street

Διεύρυναν τις απώλειές τους λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η Fed στην ανακοίνωσή της επεσήμανε ιδιαίτερα τους κινδύνους που προκύπτουν αυτή τη φορά από την επιβράδυνση της οικονομίας και όχι τον πληθωρισμό.

Η αλλαγή της τακτικής της Fed από neutral σε αυτή που υποδηλώνει την επιβράδυνση στην οικονομική ανάκαμψη, ανησύχησε τους επενδυτές και έστειλε την αμερικανική αγορά σε απώλειες.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση αυτή της Fed φαίνεται να υποδηλώνει πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν έχει πολλές επιλογές στην προσπάθειά της να καθησυχάσει τους φόβους των επενδυτών για τα λογιστικά στοιχεία των εταιριών.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 8482,39 μονάδες με απώλειες 2,38%, ενώ ο S&P κατέγραψε πτώση κατά 2,17% στις 884,21 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε περί το 2,87% διαμορφούμενος στις 1269,21 μονάδες.

Εξάλλου, το γεγονός και μόνο ότι στο κείμενό της αναφέρει ότι οι ”κίνδυνοι για την οικονομία δεν είναι πλέον εξισορροπημένοι”, δείχνει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σχετικά σύντομα.

Στέλεχος της Global Partners Securities σχολιάζει ότι εάν η Fed δεν είχε αναφερθεί και στην πορεία των αγορών, οι τελευταίες θα κατόρθωναν να περιορίσουν τις απώλειές τους στο μέλλον.

Στις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας, η αύξηση των πωλήσεων λιανικής του Ιουλίου κατά 1,2%, δεν κατόρθωσε να βοηθήσει την αγορά να αποφύγει την αρνητική επίδραση των ανακοινώσεων της Fed.

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Wal-Mart Stores, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδικά κινήθηκε και ο τίτλος της Applied Materials, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της, που θα ανακοινωθούν ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v