”Παρένθεση” το πτωτικό άνοιγμα στη Wall;

Μετριάστηκαν οι αρνητικές τάσεις στη Wall Street, με θετική επιρροή από την μικρότερη των προβλέψεων μείωση της παραγωγικότητας και ”ανεξακρίβωτη” την επίδραση της φημολογίας για μείωση των επιτοκίων από τη FED. Πιέσεις ασκούν στο Nasdaq οι προειδοποιήσεις της Emulex.

Με το κλίμα των προηγούμενων τριών (ανοδικών) συνεδριάσεων φαίνεται να συντάσσεται μετά το άνοιγμα τη Wall Street, καθώς οι αρνητικές διαθέσεις εξασθενούν.

Ανεξακρίβωτη χαρακτηρίζεται η επίδραση της φημολογίας για περικοπή των επιτοκίων από τη FED, κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. Ενώ οι περισσότερες ενδείξεις συνηγορούν στο ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα, οικονομολόγοι, επιμένουν για λογαριασμό της Morgan Stanley, ότι θα μειωθούν κατά 0,5%, φτάνοντας το 1,25%.

Σε εταιρικό επίπεδο, η κατασκευάστρια ηλεκτρονικού εξοπλισμού Emulex ασκεί πίεση στο δείκτη Nasdaq, αφού ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της του α΄ τριμήνου και του όλου έτους θα είναι χαμηλότερες του αναμενομένου.

Εξάλλου, σε θετικότερα επίπεδα του αναμενομένου, αλλά σημαντικά συρρικνωμένη ανακοινώθηκε η παραγωγικότητα του β΄ τριμήνου, καθώς διαμορφώθηκε στο 1,1%, έναντι του 8,6% στο α΄ τρίμηνο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθεί στο 0,7%.

Στο +0,17% και τις 907 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης S&P 500, ενώ κέρδη 0,03% καταγράφει ο Dow Jones, στις 8.714 μονάδες. Στο -0,45% κινείται τώρα ο Nasdaq, προσεγγίζοντας τις 1.310 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v