Wall: Εύθραυστη αποδεικνύεται η νέα άνοδος

Τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Cisco δεν κατάφεραν τελικώς να δώσουν συνέχεια στην ανάκαμψη της Wall, καθώς επισκιάστηκαν από τα αυξημένα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο, αλλά και τη διάθεση των επενδυτών για κατοχύρωση κερδών.

Την αρχική τους ορμή έχασαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, οι οποίοι αυτή την ώρα ”φλερτάρουν” με το αρνητικό πρόσημο, έχοντας αφήσει πίσω τους τα σημαντικά κέρδη του ανοίγματος.

Στα ”όπλα” των αμερικανικών αγορών για την ανάκαμψη συμπεριλαμβάνονται τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Cisco για το δ΄ τρίμηνο της χρήσης, αλλά και η διογκούμενη φημολογία για νέα μείωση των επιτοκίων από τη FED.

”Δεν νομίζω ότι αυτό που συνέβη χθες αποτελεί αρχή για ένα bull market”, αναφέρει ο αμερικανός αναλυτής, Ch. Pradilla και συνεχίζει επισημαίνοντας ”τη μεγάλη δόση προστατευτισμού γύρω από τις αμερικανικές αγορές”.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ελαφρά υψηλότερα του αναμενομένου, στο 0,3% ανακοινώθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων για το μήνα Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,2% και το Μάιο είχαν διαμορφωθεί στο 0,1%. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η εξέλιξη δεν φαίνεται να επηρεάζει τους δείκτες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται, στις 22.00 ώρα Ελλάδας, η ανακοίνωση της καταναλωτικής πίστης για τον Ιούνιο.

Στο +0,01% και τις 1.259 μονάδες κινείται ο Nasdaq, ενώ μεταβολή της τάξης του -0,10% εμφανίζει ο Dow Jones, πέριξ των 8.266 μονάδων. Στις 859 μονάδες βρίσκεται ο S&P 500, εμφανίζοντας μηδενική μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v