”Ράλι” στη Wall μετά την παρέμβαση του ΔΝΤ

Θετική είναι η συμβολή της ετήσιας έκθεσης του ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία στην ”τεχνική” αντίδραση της Wall, της οποίας τα κέρδη κινούνται στο 4%. Στην έκθεση ασκείται κριτική στην οικονομική πολιτική Μπους και ζητείται νέα μείωση επιτοκίων. Ξέφρενο είναι το ράλι σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τα κέρδη τους διευρύνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, κίνηση που αποδίδεται από πολλούς αναλυτές σε τεχνικούς παράγοντες και ακολουθεί τις τρεις συνεχόμενες έντονα πτωτικές προηγούμενες συνεδριάσεις.

Παράλληλα, η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία ασκείται κριτική στην οικονομική πολιτική Μπους, εκφράζονται επιφυλάξεις για την πορεία της ανάκαμψης και ζητείται από τη FED να προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων, φαίνεται να επηρεάζει θετικά τους επενδυτές στις αμερικανικές αγορές, αφού μοιάζουν ανακουφισμένοι από την απουσία μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου, μετά το πέρας της συνεδρίασης η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Cisco για το δ΄ τρίμηνο της χρήσης. Όπως εκτιμούν αναλυτές, η εταιρία, σε συνέχεια των θετικών τριών προηγούμενων τριμήνων, είναι πιθανό να ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή υψηλότερα κατά 2 σεντς σε σχέση με πέρσι.

Στο +3,81% και τις 866 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο S&P 500, ενώ κέρδη καταγράφουν Dow (3,77%) και Nasdaq (4,16%), οι οποίοι κινούνται στις 8.346 και τις 1.256 μονάδες, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v