Γνώριμο το σκηνικό στη Wall Street

Επαναλαμβάνεται το κλίμα για άλλη μια συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς συνεχίζεται το μπαράζ αρνητικών οικονομικών ειδήσεων, που επιτείνουν τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Νέες απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία, αλλά και την αρνητική προειδοποίηση από τη Walt Disney για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν μόλις 6.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 60.000, με το δείκτη της ανεργίας να παραμένει στο 5,9%.

Ωστόσο, θετικό είναι το στοιχείο της αύξησης των προσωπικών εισοδημάτων κατά 0,6% τον Ιούνιο, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις. Οι προσωπικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,5%.

Ιδιαίτερη πίεση αντιμετωπίζουν οι μετοχές των Walt Disney και AOL Time Warner, στέλνοντας παράλληλα και τους υπόλοιπους αντιπροσώπους του κλάδου σε πτωτική πορεία, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της πρώτης για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα αρνητική αποδεικνύεται για την αγορά η ανακοίνωση των βιομηχανικών παραγγελιών του Ιουνίου, καθώς υποχώρησαν κατά 2,4%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 1,7%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και με τα σημερινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ολοκληρώνεται μια εβδομάδα ιδιαίτερα αρνητική όσον αφορά στην προοπτική ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Επιπρόσθετα, το αρνητικό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο συντηρεί η National Semiconductors, κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών για κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς προειδοποίησε για χαμηλά έσοδα του πρώτου τριμήνου χρήσης.

Η ανακοίνωση οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο και τις μετοχές των Intel και Applied Materials. Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι των ενεργειακών εταιριών, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρεται στη Dynegy και στις προσπάθειές της για διακανονισμό με τη SEC σχετικά με τις έρευνες της τελευταίας στο λογιστικά της αρχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v