Macro και εταιρικά νέα πιέζουν τη Wall Street

Τα αρνητικά στοιχεία σχετικά με την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα από την Exxon Mobil αλλά και τις απώλειες εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, πιέζουν την αμερικανική αγορά στην έναρξη της συνεδρίασης.

Τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αναμένεται να καθορίσουν για άλλη μια συνεδρίαση την πορεία της Wall Street, ενώ τα απογοητευτικά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών ενισχύουν το αρνητικό κλίμα.

Σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, παρουσίασε αύξηση κατά 20.000 την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφούμενος στις 387.000, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία σχετικά με το δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών, αλλά και τις κατασκευαστικές δαπάνες. Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται και οι πωλήσεις αυτοκινήτων του Ιουλίου.

Ο Dow Jones ξεκίνησε με απώλειες κατά 0,71% στις 8674,56 μονάδες, ενώ ο Nasdaq παρουσιάζει πτώση περί το 0,46%. Ο S&P διαμορφώνεται στις 905,35 μονάδες με απώλειες 0,69%.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Exxon Mobil, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τριμήνου, τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Qualcomm, ύστερα από την υποβάθμισή της από την Credit Suisse First Boston. Η τελευταία μάλιστα, περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002 και 2003 της Adobe Systems, μια μόλις ημέρα αφότου η εταιρία αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v