Με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι δείκτες στη Wall

Έντονες διακυμάνσεις μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης παρουσίασαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το Dow Jones ωστόσο να εγκαταλείπει από νωρίς την προσπάθεια για ανάκαμψη και επιστροφή σε θετικό επίπεδο.

Νευρικό παρέμεινε το κλίμα στην αμερικανική αγορά μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης, καθώς ο Nasdaq κατέγραφε συνεχείς εναλλαγές προσήμων, ενώ αντίθετα ο Dow Jones είχε εγκαταλείψει από νωρίς την προσπάθεια για ανάκαμψη.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους προειδοποιούσαν ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική θετική είδηση που να επηρεάσει και την αγορά ανοδικά, παραμένοντας επιφυλακτικοί όσον αφορά στην τεχνική, όπως επισημαίνουν, άνοδο των δεικτών.

Ο τεχνολογικός κλάδος από την πλευρά του προσπάθησε να στηρίξει την ανοδική πορεία στην αναβάθμιση της τιμής στόχου της βιοτεχνολογικής Amgen από την Salomon Smith Barney.

Επιπρόσθετα, η Morgan Stanley αναβάθμισε την JDS Uniphase, δίνοντας έτσι ώθηση και στις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου των οπτικών ινών.

Αντίθετα, ο Dow Jones δεν κατόρθωσε να ξεφύγει από την επίδραση της πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 97,1 τον Ιούλιο από το 106,3 του προηγούμενου μήνα.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8680,03 μονάδες με απώλειες 0,37% ενώ ο Nasdaq ύστερα από διακυμάνσεις κατέγραψε άνοδο κατά 0,67% στις 1344,17 μονάδες. Ο S&P διαμορφώθηκε στις 902,79 μονάδες με κέρδη κατά 0,43%.

Αρνητικά επέδρασαν στην πορεία του Dow Jones και οι απώλειες των μετοχών της Coca-Cola, DuPont και 3Μ, καθώς επίσης και οι έρευνες επιτροπής της Γερουσίας σε στελέχη της Merrill Lynch, σχετικά με το ρόλο τους στην υπόθεση της Enron. Ανάλογες διαδικασίες αναμένεται να ακολουθήσουν και στις περιπτώσεις των Qwest Communications και WorldCom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v