”Τρελή” κούρσα ανόδου στη Wall Street

Τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης διεύρυνε η αμερικανική αγορά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τον Dow Jones να καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία του, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου, αλλά και του θετικού κλίματος στον τεχνολογικό κλάδο.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, ενώ οι δείκτες ακολούθησαν έντονα ανοδική πορεία, με τον Dow Jones να καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία του.

Οι μετοχές μεγάλων αντιπροσώπων του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως η JP Morgan Chase και η Citigroup, συνέχισαν για άλλη μια συνεδρίαση την ανοδική τους πορεία, ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με πιθανές λογιστικές παρατυπίες.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 8711,88 μονάδες με κέρδη κατά 5,41%, ενώ και ο Nasdaq ενισχύθηκε περί το 5,79% διαμορφούμενος στις 1335,22 μονάδες. Ο S&P έκλεισε με άνοδο 5,41% στις 898,96 μονάδες.

Αντίθετα, έντονα πτωτική πορεία ακολούθησε η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής , Wal-Mart Stores, η οποία ανακοίνωσε ότι η μείωση των πωλήσεών της στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ουσιαστικά προδιαθέτει για την υποχώρηση των πωλήσεων του μήνα κατά 5-7%.

Εξίσου θετικό ήταν το κλίμα και στην τεχνολογική αγορά, ύστερα μάλιστα από τις θετικές εκτιμήσεις της Merrill Lynch για την πορεία των μετοχών του κλάδου των επεξεργαστών. Υψηλά κέρδη καταγράφουν οι Intel, Applied Materials και άλλες μετοχές του κλάδου.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της τηλεπικοινωνιακής Qwest Communications, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα αναδημοσιεύσει τα αποτελέσματα του 1999, 2000 και 2001. Αναλυτές επισημαίνουν ότι το γεγονός πως το νέο σκάνδαλο επηρέασε μόνο τις μετοχές της εταιρίας και όχι και του υπολοίπου κλάδου, αποτελεί ιδιαίτερα θετικό στοιχείο.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκε και ο τίτλος της AOL Time Warner, κατορθώνοντας να ανακάμψει από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών, που προέκυψαν ύστερα από τις έρευνες της SEC στα λογιστικά αρχεία της εταιρίας. Θετικά επέδρασαν ακόμη και τα σχόλια της JP Morgan για τη ρευστότητα της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v