Το δολάριο ενισχύει τη Wall Street

Η άνοδος του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων κατορθώνει να ”εκτινάξει” τους δείκτες στη Wall Street σε εντυπωσιακά κέρδη, αγνοώντας το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από τα λογιστικά της Qwest Communications.

Εντυπωσιακά κέρδη, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τους Dow Jones και Nasdaq να ενισχύονται περί το 2%, καθώς η άνοδος του δολαρίου αντισταθμίζει τις επιδράσεις από το νέο λογιστικό σκάνδαλο της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Qwest Communications.

Έχοντας πληγεί τους τελευταίους μήνες από την εντυπωσιακή άνοδο του ενιαίου νομίσματος, το δολάριο ενισχύθηκε στο υψηλότερο των τελευταίων τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ αλλά και του γεν.

Το στοιχείο αυτό αναμένεται να προσδώσει θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, παρά την ανακοίνωση της Qwest Communications για αναδημοσίευση των αποτελεσμάτων των τριών τελευταίων ετών. Η Qwest Communications, ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε παράνομες λογιστικές μεθόδους, προκειμένου να συντάξει τα αποτελέσματα του 1999, 2000 και 2001. Εξάλλου, αποφάσισε να αποσύρει τις υφιστάμενες εκτιμήσεις της για το 2002, κυρίως εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

O Dow Jones κερδίζει περί το 2,10% στις 8440,09 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αλλά και ο S&P ενισχύονται κοντά στο 2,35%, διαμορφούμενοι στις 1293,30 και 872,77 μονάδες αντίστοιχα.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αναλυτές, η ανάκαμψη του δολαρίου αναμένεται να καταστήσει πιο ελκυστικές τις αμερικανικές μετοχές σε ξένους επενδυτές.

Επιπλέον, ανοδική πορεία πρόκειται να ακολουθήσουν οι μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών, ύστερα από τις θετικές εκτιμήσεις της Merrill Lynch για την πορεία των εταιριών του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v