Wall: Η τεχνολογία οδηγεί σε νέες απώλειες

Σε αρνητικό έδαφος οδηγούν τη Wall Street οι τεχνολογικές μετοχές, η σημαντική πτώση (3,8%) στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, αλλά και η έρευνα της SEC στα λογιστικά της AOL. Αρνητικό χαρακτηρίζουν το γενικότερο κλίμα οι αναλυτές.

Σε αρνητικό εξελίχθηκε το κλίμα κατά τη συνεδρίαση της Wall Street, με την έρευνα στα λογιστικά της AOL και τη σημαντική πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγοθών να διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα.

Σημαντική πτώση καταγράφει ο Nasdaq (-4,18%, στις 1.236 μονάδες) μετά τις δυσμενείς προβλέψεις του προέδρου της Taiwan Semiconductors για το μέλλον του τεχνολογικού κλάδου.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, απρόσμενη πτώση κατά 3,8% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο κατά 0,5% και ενώ το Μάιο το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο +0,6%.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 20 Ιουλίου και διαμορφώθηκαν στις 362.000, έναντι 383.000 το προηγούμενο επταήμερο. Οι αναλυτές περίμεναν ο αριθμός να αυξηθεί στις 385.000. Εξάλλου, ο δείκτης κόστους πρόσληψης του β΄ τριμήνου αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση κατά 0,8%.

Πτώση που είχε να καταγράψει από το 1995 εμφάνισε ο αριθμός πωληθέντων ετοίμων κατοικιών τον Ιούνιο, ενώ αύξηση κατά 0,5% σημείωσε ο αριθμός πώλησης των νέων κατοικιών, για τον ίδιο μήνα.

Στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης πρέπει να αανφερθούν τα καλύτερα του αναμενομνένου αποτελέσματα της Amgen (βιοτεχνολογική), της Kodak και της Xerox, οι οποίες ευθύνονται για τις αρχικές ανοδικές τάσεις του Dow.

Στο -1,38% και τις 8.078 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 1,6% καταγράφει ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v