ExxonMobil και Merck χαρίζουν χαμόγελα σε Dow

Η αναβάθμιση της ExxonMobil από την Banc of America, αλλά και οι ανακοινώσεις της Merck για επαναγορά ιδίων μετοχών ώθησαν θετικά το δείκτη Dow σε μια συνεδρίαση που, όπως τονίζουν αναλυτές, το αρνητικό κλίμα ”περιμένει στη γωνία”.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με μερίδα θετικών εταιρικών νέων, να βοηθά ενδοσυνεδριακά την αμερικανική αγορά να συρρικνώσει τις αρχικές της απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, η Banc of America προχώρησε στην αναβάθμιση της ExxonMobil συστήνοντας ”ισχυρή αγορά” (Strong Buy) από ”αγορά (Buy), ενώ στον θετική επίδραση ασκούν οι τοποθετήσεις στη μετοχή της 3Μ, η οποία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε κέρδη β΄ τριμήνου υψηλότερα των προσδοκιών, καθώς και θετικές προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους.

Θετικά λειτούργησε και η ανακοίνωση της φαρμακευτικής Merck, στελέχη της οποίας δήλωσαν πως η εταιρία προτίθεται να αγοράσει 10 εκατ. μετοχές της, ενώ παράλληλα θα διανείμει μέρισμα ύψους 36 σεντς ανά μετοχή.

Μολαταύτα το κλίμα ανασφάλειας αλλά και οι αρνητικές φήμες από τη Citigroup και τη J.P Morgan παραμένουν, δημιουργώντας ανάμικτα συναισθήματα στους επενδυτές.

Στις 1.243 μονάδες κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq, κερδίζοντας 1,14%, ενώ κατά 2,61% ενισχύεται ο δείκτης Dow, διαμορφούμενος στις 7.903 μονάδες.

Εξάλλου, ο S&P ενισχύεται κατά 1,88%, διαμορφούμενος στις 812 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v