Εφιάλτης δίχως τέλος για τη Wall Street

Τα άσχημα αποτελέσματα της Bellsouth, η οριστική πτώχευση της Worldcom και η φημολογία για ανάμιξη των Citigroup και JP Morgan στο σκάνδαλο της Enron, προστέθηκαν στην υποβάθμιση των προβλέψεων για Dow και S&P 500 από Lehman Bros και Bank of America και οδήγησαν τη Wall σε νέες, σημαντικές, απώλειες.

Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε άλλη μία συνεδρίαση στη Wall Street, αφού οι αμερικανικές αγορές δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τις ανοδικές τάσεις που επέδειξαν, προσωρινά, στο μέσον.

Η τηλεπικοινωνιακή Bellsouth ανακοίνωσε αποτελέσματα β΄ τριμήνου, τα οποία ήταν χειρότερα, τόσο σε σχέση με πέρσι, όσο και συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης, αίτηση για την προστασία του άρθρου 11 υπέβαλε η Worldcom, καθιστώντας την πτώχευσή της οριστική και επηρεάζοντας αρνητικά τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Τη δυσμενέστερη ίσως επίδραση στη συνεδρίαση άσκησε η διογκούμενη φημολογία για χρηματοδοτήσεις ”κάτω από το τραπέζι” των Citigroup και JP Morgan προς την Enron, ενώ η προς τα κάτω αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων των Bank of America και Lehman Bros για την πορεία των δεικτών το 2002, αποτέλεσε το… ”κερασάκι”.

Στο -3,29% και τις 819 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500, ενώ απώλειες της τάξης του 2,93% εμφάνισε ο Dow Jones (στις 7.784 μονάδες). Σημαντικές απώλειες κατέγραψε και ο Nasdaq, ο οποίος έχασε το 2,78% της αξίας του και διαμορφώθηκε στις 1.282 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v