Κάτω και από τις 8.000 μονάδες ο Dow!

Σε νέα βουτιά επιδίδονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού τα σενάρια που θέλουν τη Citigroup αναμεμιγμένη στη χρηματοδότηση Enron αποθαρρύνουν τους επενδυτές και αποσπούν την προσοχή τους από τα θετικά αποτελέσματα της 3M.

Σε καθαρά καθοδική τροχιά κινείται η Wall, αφού τα αρνητικά νέα από τη WorldCom φαίνεται πως υπερίσχυσαν των θετικών αποτελεσμάτων της 3Μ αλλά και της αναβάθμισης της Procter& Gamble, από ”buy” (αγορά) σε ”strong buy” (ισχυρή αγορά), από την UBS Warburg.

Έντονα αρνητική είναι εξάλλου η επιρροή από τη διαφαινόμενη εμπλοκή της Citigroup στο σκάνδαλο Enron, αλλά και η υποβάθμιση των μονάδων στόχου που δίνει η Lehman Brothers για Dow και S&P 500.

Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την επίκληση του άρθρου 11, περί χρεοκοπίας από τη Worldcom και, συνεπώς δεν αναμένουν επίδραση. Εξάλλου, συνεχίζονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαγραφή της μετοχής από την αγορά Nasdaq.

Αναλυτές της Prudential Financial παρουσιάζονταν επιφυλακτικοί για την πορεία της Wall, σχολιάζοντας πως η αγορά δεν έχει συνέλθει ακόμα από τα συνεχή λογιστικά σκάνδαλα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στο μέλλον.

Αρνητικά κινούνται και οι τίτλοι της AT&T και SBC Communications, σαφώς επηρεασμένοι από την πτώχευση της WorldCom.

Aπό την κατακρήμνιση του γενικού δείκτη δεν γλίτωσαν ούτε τα Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, αφού ρευστοποιήθηκαν κεφάλαια ύψους 15,6 δισ. δολαρίων την τελευταία εβδομάδα

Στις 7.856 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 2,03%, ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 2,37% (στις 1.287 μονάδες). Εξάλλου, απώλειες της τάξης του 2,65% εμφανίζει ο S&P, ο οποίος συναντά τις 825 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v