Wall: Πιστή στο ”ραντεβού” με το… Σεπτέμβρη

Σε επίπεδα κατώτερα από αυτά του Σεπτεμβρίου 2001 οδήγησε το Dow η έρευνα γύρω από φάρμακο της J&J για την αναιμία, αφού η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος σε επίπεδα- ρεκόρ (37,6 δισ. δολ.) δεν βοήθησε να ανατραπεί η αρνητική τάση που δημιούργησαν Microsoft και Sun στο άνοιγμα.

Σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του Σεπτεμβρίου του 2001( Οκτώβριος 1998) οδήγησε το Dow, μεταξύ άλλων, και η έρευνα του αμερικανικού δημοσίου γύρω από την κατασκευή φαρμάκου της Johnson & Johnson για την αναιμία.

Τα εταιρικά νέα που ανακοινώθηκαν προσυνεδριακά δεν ήταν καλύτερα για τις αγορές. Αρνητική ήταν η ανακοίνωση από τη Sun Microsystems, η οποία μπορεί να ”έσπασε” το σερί των ζημιογόνων τριμήνων, προέβλεψε όμως ζημίες για το τρέχον τρίμηνο, ενώ εκτιμά ότι οι δαπάνες για την τεχνολογία θα μειωθούν στο μέλλον.

Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη β΄ τριμήνου, στα 43 σεντς, αμετάβλητα σε σχέση με πέρσι, ξεπερνώντας οριακά τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα δυσάρεστα από την ευρωστότερη εταιρία του κόσμου έχουν να κάνουν με τις δυσοίωνες προβλέψεις της για πωλήσεις και έσοδα, αναφορικά με το οικονομικό έτος 2003.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, διεύρυνση σε επίπεδα ρεκόρ κατέγραψε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ το Μάιο, στα 37,6 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές περίμεναν να συρρικνωθεί μέχρι τα 35,3 δισ. δολ. Τον Απρίλιο, το έλλειμμα είχε αυξηθεί ως τα 35,9 δισ. δολ. Άλλωστε, μικρή αύξηση, σύμφωνη με τις προβλέψεις, κατά 0,1% κατάγραψε ο αμερικανικός πληθωρισμός τον Ιούνιο

Στο -4,64% και τις 8.019 μονάδες βρέθηκε ο βιομηχανικός Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 2,79% κατέγραψε ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 1.319 μονάδες. Αρνητικό το πρόσημο και για τον S&P 500, αφού η πτώση κατά 3,78% τον οδήγησε στις 848 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v