Rebound στη Wall με... εταιρικά καύσιμα

Σημαντική άνοδο χαρίζουν στο ξεκίνημα της Wall Street εταιρικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου από εταιρίες, όπως η Ford, η Boeing, η Citigroup και η J. P. Morgan. Μοναδική επιφύλαξη για τους αναλυτές τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία από την Intel.

Ανοδικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω πληθώρας εταιρικών νέων, σε γενικές γραμμές, θετικών.

Η Citigroup ανέφερε για το β΄ τρίμηνο του έτους κέρδη της τάξης των 78 σεντς ανά μετοχή, ψηλότερα από τα περσινά 74 σεντς, αλλά και από τα 77 που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Αντίθετα, η J.P. Morgan απογοήτευσε τους αναλυτές, καθώς μπορεί να ξεπέρασε τις περσινές της επιδόσεις κατά 25 σεντς ανά μετοχή, παρέμεινε όμως 13 σεντς χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη ανέφεραν όμως η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία ων ΗΠΑ, Ford, αλλά και η κατασκευάστρια μηχανών για αεροσκάφη, United Technologies. Η Boeing ανέφερε κέρδη της τάξης των 92 σεντς ανά μετοχή, ψηλότερα από τα περσινά επίπεδα των 80 σεντς, αλλά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 95 σεντς.

Ανοδικά διαπραγματευόταν εξάλλου, στα futures, η μετοχή της Intel, αν και όπως ανακοίνωσε μετά το χθεσινό κλείσιμο, εμφάνισε κέρδη της τάξης των 9 σεντς ανά μετοχή, έναντι των περσινών 12 σεντς, αλλά και διαψεύδοντας τους αναλυτές, που περίμεναν κάμψη μέχρι τα 11 σεντς. Αξίζει να αναφερθεί ότι, τη Δευτέρα, ο δείκτης Nasdaq έκλεισε αρνητικά ακριβώς λόγω των φόβων για ”πιθανή απογοήτευση” από την Intel. Το κλίμα αυτό, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ενδέχεται να ασκήσει ενδοσυνεδριακές πιέσεις στη μετοχή και, πιθανά, στον κλάδο.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, πτωτικά κατά 3,6% κινήθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με το Μάιο, ο αριθμός των ανεγειρόμενων κατοικιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,64 εκατ. μονάδες ετησίως, έναντι των 1,74 εκατ. μονάδων το αντίστοιχο διάστημα του 2001.

Στις 8.663 μονάδες και το +2,25% ξεκίνησε ο Dow ενώ τις 1.420 μονάδες συναντά ο Nasdaq (+3,31%). Εξάλλου, κέρδη της τάξης του 2,28% καταγράφει στο άνοιγμα ο S&P 500, πέριξ των 921 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v