”Κόκκινο” weekend για Dow

Σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα (κάτω από τις 8.700 μονάδες) έκλεισε ο βιομηχανικός Dow, επηρεασμένος από την απρόσμενη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Εξάλλου, οριακές απώλειες κατέγραψε ο Nasdaq, παρά τις προβλέψεις για υψηλότερα κέρδη από την Dell και την Juniper.

Χαμηλότερα από το επίπεδο των 8.700 μονάδων έκλεισε ο βιομηχανικός Dow, αφού τα νέα από την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον οδήγησαν σε νέα πτώση. Σε αρνητικό, εξάλλου, μετετράπη το κλίμα για τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος τονώθηκε στο άνοιγμα από τις ανακοινώσεις της Dell και της Juniper.



Ανάμικτα ήταν τα νέα στο μακροοικονομικό επίπεδο. Στο 86,5 ανακοινώθηκε ο δείκτης καταναλωτικών τάσεων του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, για τον Ιούλιο, καταγράφοντας απροσδόκητη πτώση έναντι του 92,4 του Ιουνίου. Ενώ πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής του Ιουνίου, κατά 1,1% σε σχέση με την υποχώρηση του Μαΐου.

Νωρίς το μεσημέρι, η Dell ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίμηνο που τελειώνει στις 2 Αυγούστου, θα είναι υψηλότερα των αρχικών προβλέψεων, εν μέσω αύξησης των κρατικών δαπανών για την παιδεία, ενώ ενθαρρυντικά ήταν τα προγνωστικά και της Juniper για τα δικά της αποτελέσματα.

Στο -1,33% και τις 8.684 μονάδες ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο Dow, ενώ απώλειες κατά 0,06% εμφάνισε ο Nasdaq, πέριξ των 1.373 μονάδων. Αρνητικό θα είναι εξάλλου μέχρι τη Δευτέρα, το πρόσημο μπροστά από τον S&P 500, ο οποίος συνάντησε τις 921 μονάδες, έχοντας χάσει το 0,64% της αξίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v