Συνέχισε το καθοδικό ”σερί” η Wall

Η μήνυση των καταναλωτών στην J&J, η εισαγγελική έρευνα στην Qwest και η υποβάθμιση των μετοχών της General Motors και της Ford, χάρισαν μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση στη Wall και οδήγησαν το βιομηχανικό Dow κάτω από τις 9.000 μονάδες.

Οι πιέσεις στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, αλλά και άλλες δυσμενείς εταιρικές ειδήσεις, οδήγησαν το βιομηχανικό Dow, κάτω από τις 9.000 μονάδες.

Χαμηλότερα οδήγησε τη μετοχή της Johnson & Johnson η είδηση για μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον της από ινστιτούτο καταναλωτών, ενώ την πτωτική της πορεία συνέχισε και η Merck, η οποία τη Δευτέρα είχε αποκαλύψει το ”φούσκωμα” των εσόδων της κατά 14 δισ. δολ.

Νέα αναταραχή προκάλεσε στους επενδυτικούς κύκλους η εισαγγελική έρευνα, αυτή τη φορά γύρω από τις λογιστικές καταστάσεις της τηλεπικοινωνιακής Qwest. Το γεγονός ευθύνεται και για την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ περαιτέρω στοιχεία για την ίδια την έρευνα δεν είναι ακόμη γνωστά.

Οι τεχνολογικές ειδήσεις, που οδήγησαν σε θετικό άνοιγμα δεν κατάφεραν τελικά να τροποποιήσουν το κλίμα. Η Merrill Lynch αναβάθμισε τη μετοχή της Cisco από buy σε strong buy, ενώ ο οίκος Standard and Poors αποφάσισε να αντικαταστήσει 7 μη αμερικανικές μετοχές του δείκτη S&P 500 με αντίστοιχο αριθμό εγχώριων.

Η λίστα των προς εισαγωγή στον S&P 500 εταιρίες, περιλαμβάνει τεχνολογικές εταιρίες, όπως είναι η Ebay και η Electronics Art.

Στις 8.813 μονάδες και το -3,11% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, ενώ σημαντικές απώλειες 2,54% κατέγραψε και ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 1.346. Αξιοπρόσεκτη και η πτώση του S&P 500, ο οποίος έχασε το 3,30% της αξίας του και βρέθηκε στο επίπεδο των 920 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v