Ρευστοποιούν τα κέρδη της Παρασκευής στη Wall

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επιδράσεις από το νέο λογιστικό σκάνδαλο με τη Merck, αλλά και τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Alcoa για το β’ τρίμηνο, δεν αφήνουν περιθώρια για αναστροφή του κλίματος, ενώ, παράλληλα, ρευστοποιούν τα κέρδη τους όσοι τοποθετήθηκαν την Παρασκευή.

Υψηλότερα ανεβάζουν τις απώλειες τους οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, δείχνοντας ότι προς το παρόν δεν μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα από τα αρνητικά αποτελέσματα της Alcoa και το λογιστικό σκάνδαλο με τη Merck.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι είναι πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο πωλήσεων ύστερα από το ανοδικό ράλι της Παρασκευής, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές επιλέγουν να αγοράζουν ασφαλείς τίτλους, όπως η Philip Morris και η Coca Cola.

Πτώση σημειώνουν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρίας αλουμινίου παγκοσμίως, Alcoa, καθώς τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Αρνητική τροχιά ακολουθεί και ο τίτλος της φαρμακοβιομηχανίας Merck, ύστερα από το νέο λογιστικό σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με το ποσό των 12,4 δισ. δολαρίων που συμπεριλήφθηκε στα έσοδα της εταιρίας, χωρίς ποτέ να έχει καταγραφεί.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της Intel, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας σχετικά με την παρουσίαση ενός νέου επεξεργαστή, αλλά και τα σχέδια για την παροχή περαιτέρω υπηρεσιών πληροφορικής μέχρι το τέλος του τριμήνου.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών General Motors και Ford, ύστερα από την αρνητική αναθεώρηση των κερδών του 2003 από την Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v