Με θετικό πρόσημο έκλεισε τελικά η Wall Street

Με ουσιαστικά κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, ύστερα από έντονες διακυμάνσεις στο μεγαλύτερο μέρος αυτής, στοιχείο που αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για επίδοξο τρομοκρατικό χτύπημα στη διάρκεια του αυριανού εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ύστερα από μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων, εν όψει του αυριανού εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η νευρικότητα αυτή είναι σύνηθες χαρακτηριστικό της αγοράς πριν από κάθε εθνική αργία. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αύριο θα παραμείνει κλειστό.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9054,97 μονάδες με άνοδο κατά 0,52%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη ύψους 1,64% στις 1380,10 μονάδες. Ο S&P διαμορφώθηκε στις 953,98 μονάδες, με άνοδο 0,62%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε από την πλευρά των επενδυτών για τη μετοχή της WorldCom, μια περίπου εβδομάδα ύστερα από την αποκάλυψη του λογιστικού σκανδάλου, σημειώνει υψηλά κέρδη. Στην άνοδο της μετοχής συνέβαλλε και η ανακοίνωση πώλησης μέρους του ενεργητικού της στην IDT, έναντι 5 δισ. δολαρίων.

Υψηλές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των JP Morgan και Citigroup, εξαιτίας των ανησυχιών για το μέγεθος των δανείων που είχαν χορηγήσει στη WorldCom, συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Στον τεχνολογικό κλάδο η μετοχή της Advanced Micro Devices διεύρυνε τις απώλειες της, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση για τις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου.

Οι επενδυτές δεν κατόρθωσαν να βρουν σταθερή κατεύθυνση ούτε και στις θετικές ανακοινώσεις των στοιχείων σχετικά με την αμερικανική οικονομία. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησε στις 382.000 από το προηγούμενο των 393.000.

Εξάλλου, οι βιομηχανικές παραγγελίες του Μαΐου αυξήθηκαν κατά 0,7%, υπερβαίνοντας έτσι τις αντίστοιχες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για άνοδο 0,6%. Αντίθετα, στο 57,2 υποχώρησε ο δείκτης ISM (παροχής μη βιομηχανικών υπηρεσιών) από το 60,1 του Μαΐου. Ωστόσο, το ότι παραμένει πάνω από το 50, υποδηλώνει ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v