Dell και 4η Ιουλίου ”πιέζουν” τη Wall

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα την 4η Ιουλίου σε συνδυασμό με την υποβάθμιση της Dell, οδηγούν Dow Jones και Nasdaq κάτω από τα ψυχολογικά όρια των 9.000 και 1.400 μονάδων αντίστοιχα.

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι δείκτες στη Wall Street, με τους Nasdaq και Dow Jones να υποχωρούν κάτω από τα ψυχολογικά όρια των 1.400 και 9.000 μονάδων αντίστοιχα. Η υποβάθμιση της Dell και οι ανησυχίες για νέο τρομοκρατικό χτύπημα επιβαρύνουν περισσότερο το κλίμα.

Τους φόβους των επενδυτών για νέα τρομοκρατική επίθεση την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, επισημαίνουν και οι αναλυτές, ”δικαιολογώντας” με αυτό τον τρόπο την απροθυμία των πρώτων για αγοραστικές κινήσεις.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου καταγράφουν μεγάλες απώλειες, καθώς η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του δευτέρου εξαμήνου της εταιρίας υπολογιστών Dell.

Εξάλλου, η Morgan Stanley υποβάθμισε τις τιμές στόχους πολλών τεχνολογικών εταιριών, εκτιμώντας ότι μπορεί ο κλάδος να διανύει περίοδο ανάκαμψης, ωστόσο οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη των εταιριών δεν είναι ρεαλιστικές.

Αρνητική επίδραση έχει και στην αμερικανική αγορά μια ”γνώριμη” από το Παρίσι, η Vivendi Universal, οι μετοχές της οποίας υποχωρούν άνω του 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v