”Χαρακτήρα” δείχνει η Wall

Θετικά κινούνται όλοι σχεδόν οι κλάδοι στη Wall, παρά τα δυσμενή νέα από το λογιστικό σκάνδαλο της Xerox, αλλά και χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία από τις δαπάνες καταναλωτή. Αντίθετα, θετικότερα από τις προβλέψεις ανακοινώθηκαν άλλα μακροοικονομικά στοιχεία (δείκτης Μίτσιγκαν, προσωπικό εισόδημα).

Θετικά κινούνται οι αμερικανικές αγορές μετά το μέσον περίπου της συνεδρίασης της Παρασκευής, παρά το νέο λογιστικό σκάνδαλο από τη Xerox, αλλά και θαμπά στοιχεία από τον τομέα – κλειδί των καταναλωτικών δαπανών.

”Παρατηρούμε άνοδο σε όλους τους κλάδους εκτός από αυτόν της υγείας”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής, ο ίδιος τονίζει, ότι η εξέλιξη αυτή ωφέλησε σημαντικά το ηθικό των αγορών, σε μια κρίσιμη καμπή.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκάλυψε ότι τεχνητή διόγκωση στα έσοδα από τη Xerox, ύψους 6 δισ. δολ. Η διοίκηση της εταιρίας παραδέχτηκε τις ”λογιστικές αλχημείες”, τόνισε ωστόσο, ότι το ύψος τους ανέρχεται, μόλις στα 2 δισ. δολ.

Εξάλλου, στο μακροοικονομικό πεδίο, μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι δαπάνες καταναλωτή το Μάιο και βρέθηκαν στο –0,1% από 0,6% τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν το ποσοστό να διατηρηθεί αμετάβλητο. Αντίθετα, ελαφρά άνοδο κατέγραψε για τον ίδιο μήνα το προσωπικό εισόδημα, στο 0,3% έναντι του 0,2% τον Απρίλιο.

Σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα ανακοινώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη (πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν) για τον Ιούνιο, στο 92,4 έναντι προβλέψεων για 90,8 και ενώ το Μάιο είχε βρεθεί στο 96,9. Χαμηλότερα από τα επίπεδα του Μαΐου (60,8), αλλά ψηλότερα από τις προβλέψεις ανακοινώθηκε ο δείκτης μεταποίησης στην περιοχή του Σικάγο, στο 58,2, έναντι προβλέψεων για 58.

Στο 0,60% και τις 9.325 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ άνοδο κατά 0,89% σημειώνει ο τεχνολογικός Nasdaq (στις 1.472 μονάδες). Στο +0,68% και τις 997 μονάδες ο δείκτης S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v