Αγνοούν την άνοδο του ΑΕΠ στη Wall

Δεν κράτησε για πολύ το θετικό κλίμα, που δημιούργησε στη Wall η εκτίναξη του ΑΕΠ στο 6,1% το α’ τρίμηνο, καθώς οι επενδυτές θυμήθηκαν εκ νέου, όπως φαίνεται, το σκάνδαλο με τη WorldCom. Οπως λένε οι αναλυτές, αυτό ακριβώς είναι η bear market.

Η αναζωπύρωση των ανησυχιών για την πορεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, αλλά και τις λογιστικές ατασθαλίες των εταιριών, είναι ο κύριος λόγος αντιστροφής του κλίματος στην αμερικανική αγορά.

Για άλλη μια ημέρα απαγορεύτηκε η διαπραγμάτευση της μετοχής της WorldCom, ύστερα από την αποκάλυψή της που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη λογιστική απάτη στην αμερικανική ιστορία.

Στον απόηχο της WorldCom, αρνητικά συνεχίζουν να κινούνται και οι μετοχές των υπολοίπων εταιριών-αντιπροσώπων του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, με τις AT&T και SBC Communications να καταγράφουν απώλειες.

Αρχικά οι αγορές είχαν ξεκινήσει τη συνεδρίαση με εντυπωσιακά κέρδη, ύστερα μάλιστα από την ανακοίνωση της αύξησης του ΑΕΠ 6,1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά και την υποχώρηση του αριθμού των αιτήσεων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντίθετα, ανοδικές τάσεις εμφανίζει η μετοχή της Sun Microsystems, ύστερα από τις δηλώσεις της Goldman Sachs ότι η εταιρία βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Παράλληλα, η Lehman Brothers αναβάθμισε τις μετοχές σειράς εταιριών κατασκευής επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων και των Micron Technology και Conexant.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v