Ο Nasdaq ”χαλάει” το θετικό κλίμα στη Wall

Οι βελτιωμένες εκτιμήσεις της DuPont και η ανακοίνωση καλύτερων των αναμενομένων οικονομικών στοιχείων διατηρούν τα blue chips σε ανοδική πορεία. Αντίθετα, ο τεχνολογικός κλάδος δεν κατορθώνει να παράσχει την ίδια στήριξη στο Nasdaq, που καταγράφει μικρές απώλειες.

Οι προς τα πάνω αναθεωρημένες εκτιμήσεις της DuPont και τα καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις μακροοικονομικά στοιχεία, συνεχίζουν να στηρίζουν τους Dow Jones και S&P, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός κλάδος οδηγεί χαμηλότερα το Nasdaq.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους εμφανίζονται προσγειωμένοι, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια πρόσκαιρη ανάκαμψη της αγοράς, ύστερα από πέντε εβδομάδες αρνητικής πορείας.

Η ανακοίνωση της εταιρίας χημικών DuPont για προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου, δημιουργεί θετικό κλίμα στην αγορά, με τη μετοχή της παράλληλα να καταγράφει ουσιαστικά κέρδη.

Ανάλογη είναι και η πορεία των μετοχών της ΙΒΜ και της μεγαλύτερης εταιρίας αεροναυπηγικής των ΗΠΑ, Boeing.

Οι επενδυτές από την πλευρά τους εμφανίζονται να εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την πορεία ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, ύστερα μάλιστα και από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Οκτώβριο, αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η οποία ωστόσο ήταν μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, οι πωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν στα 5,75 εκατ. τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο αριθμός θα διαμορφωνόταν στα 5,70 εκατ.

Τα τελευταία αυτά οικονομικά στοιχεία αναμένεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη Fed, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίαση της αργότερα στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αρνητικές ήταν οι ειδήσεις που ερχόταν από τον τεχνολογικό κλάδο, και αφορούσαν στην προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της Hewlett-Packard το 2002 και 2003 από τη Goldman Sachs.

Επιπλέον, από τους μεγαλύτερους ”χαμένους” εμφανίζεται η μετοχή της εταιρίας κατασκευής εξοπλισμού διαγνωστικών κέντρων Cytyc, καθώς οι αρχές απέρριψαν την πρόταση εξαγοράς της από την Digene.

Αντίθετα, η Prudential αναβάθμισε τις μετοχές της κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού μικροεπεξεργαστών Advanced Micro Devices σε buy από hold.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v