Από την...κόλαση στον...παράδεισο η Wall Street

Μεγάλα αποθέματα απέδειξε ότι διαθέτει η Wall Street, κατορθώνοντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε μέχρι το μέσον της συνεδρίασης, και να κλείσει με ουσιαστικά κέρδη, ωθούμενη από την άνοδο των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Τα πάνω κάτω έφεραν οι δείκτες στη Wall Street, κατορθώνοντας να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να κλείσουν με ουσιαστικά κέρδη, με τη βοήθεια κυρίως των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,30%, ο Nasdaq κέρδισε 1,34%, ενώ και ο S&P κατέγραψε κέρδη κατά 0,36%.

Το θετικό κλίμα ενισχύθηκε κυρίως από τα κέρδη μεμονωμένων εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, με κυρίαρχες τις Oracle, Microsoft και Applied Materials.

Αντίθετα, υψηλές απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, καθώς αντιμετωπίζει την πιθανότητα καταβολής προστίμων, από τις αγωγές που έχουν καταθέσει καταναλωτές των προϊόντων της και έχουν υποστεί βλάβη στην υγεία τους.

Έντονα αρνητικό ήταν το κλίμα και για τη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck, διευρύνοντας τις απώλειες από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που κάνει λόγο για αύξηση των εσόδων της μέσω χρήσης λογιστικών μεθόδων που δεν χρησιμοποιούνται από τις ανταγωνιστικές της.

Μεγάλες απώλειες που άγγιξαν και το 30% κατέγραψε ο τίτλος της WorldCom, καθώς η Salomon Smith Barney υποβάθμισε τη μετοχή της τεχνολογικής εταιρίας σε underperform από neutral, ενώ προχώρησε και σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του 2002.

Επιπλέον, πτωτικές τάσεις ακολούθησε και η μετοχή της Caterpillar, καθώς η UBS Warburg αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 της εταιρίας κατασκευαστικού εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v