Δυναμικό comeback στη Wall Street (update)

Τα κέρδη εταιριών του τεχνολογικού κλάδου και κυρίως των Oracle, Applied Materials και Microsoft, είναι ο κύριος λόγος αναστροφής του κλίματος στη Wall Street, με τον Nasdaq να καταγράφει πλέον σημαντικά κέρδη.

Τα κέρδη μεμονωμένων εταιριών του τεχνολογικού κλάδου βοηθούν τους δείκτες στη Wall Street όχι μόνο να περιορίσουν τις απώλειές τους, αλλά και να καταγράφουν πλέον, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Nasdaq, ισχυρά κέρδη.

Υψηλές απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι μετοχές της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, καθώς αντιμετωπίζει την πιθανότητα καταβολής προστίμων, από τις αγωγές που έχουν καταθέσει καταναλωτές των προϊόντων της και έχουν υποστεί βλάβη στην υγεία τους.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck, διευρύνοντας τις απώλειες από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που κάνει λόγο για αύξηση των εσόδων της μέσω χρήσης λογιστικών μεθόδων που δεν χρησιμοποιούνται από τις ανταγωνιστικές της.

Απώλειες καταγράφει και ο τίτλος της WorldCom, καθώς η Salomon Smith Barney υποβάθμισε τη μετοχή της τεχνολογικής εταιρίας σε underperform από neutral.

Επιπλέον, πτωτικές τάσεις ακολουθεί και η μετοχή της Caterpillar, καθώς η UBS Warburg αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 της εταιρίας κατασκευαστικού εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v