Αρνητικές διαθέσεις στη Wall Street

Αρνητικό πραμένει το κλίμα στη Wall Street, μετά και την παραδοχή του διευθυντή του ΔΝΤ ότι η δυναμική της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει αβέβαιη, το νέο κύμα έντασης στη Μέση Ανατολή και τις αρνητικές προειδοποιήσεις των techs.

Καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή αναζωπυρώνεται, οι αρνητικές ανακοινώσεις των techs επιβαρύνουν το κλίμα και η δήλωση του διευθυντή του ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι η δυναμική της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει ζητούμενο, η Wall Street κινείται ξανά σε αρνητικό πρόσημο.

Στέλεχος της Salomon Smith Barney σχολιάζει ότι η έκρηξη κοντά σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ επέτεινε το αρνητικό κλίμα, και κατέστρεψε το κλίμα αντίστασης που είχε κατορθώσει να δημιουργηθεί στη Wall Street.

Η μετοχή της McDonalds κατόρθωσε να επωφεληθεί από το προηγούμενο θετικό κλίμα σημειώνοντας άνοδο, κυρίως λόγω και του αδύναμου δολαρίου, που ενισχύει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.

Αντίθετα ο κλάδος των επεξεργαστών υποχωρεί ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών για τις πωλήσεις από την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, Advanced Micro Devices.

Το αρνητικό κλίμα επιτείνει και η μετοχή της Apple Computer, η οποία προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη του τριμήνου δεν θα κατορθώσουν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες της αγοράς.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί και η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού τηλεπικοινωνίας Ciena, η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου χρήσης δεν θα κατορθώσουν να ανέλθουν στο μέγεθος των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v