Σημεία ισορροπίας αναζητεί η Wall

Σημάδια αντίστασης επιδεικνύει η Wall Street, καθώς παρά το έντονα πτωτικό ξεκίνημα, οι δείκτες έχουν κατορθώσει να περιορίσουν τις απώλειες τους, ενώ ο Dow Jones είδε προς στιγμήν και θετικό πρόσημο.

Περιορίζουν τις απώλειές τους οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά την απογοητευτική έναρξη, καθώς οι επενδυτές αντιστέκονται στις αρνητικές ανακοινώσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου.

Οι αρνητικές προειδοποιήσεις από τους κλάδους των υπολογιστών και των ημιαγωγών πλήττουν περιορισμένες μετοχές, χωρίς να έχουν οδηγήσει την αγορά σε μαζικό κλίμα πωλήσεων.

Ακόμη, αναλυτές επισημαίνουν ότι η προοπτική και μόνο ”επιστροφής” της αγοράς στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου, αποθαρρύνει τους επενδυτές από οποιαδήποτε αρχική σκέψη πώλησης.

Ειδικότερα, ο κλάδος των επεξεργαστών υποχωρεί ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών για τις πωλήσεις από την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, Advanced Micro Devices.

Το αρνητικό κλίμα στον κλάδο των υπολογιστών διατηρεί η μετοχή της Apple Computer, η οποία προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη του τριμήνου δεν κα κατορθώσουν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες της αγοράς.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί και η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού τηλεπικοινωνίας Ciena, η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου χρήσης δεν θα κατορθώσουν να ανέλθουν στο μέγεθος των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v