Με μικτές τάσεις έκλεισε η Wall Street

Μικτές τάσεις επικράτησαν κατά το κλείσιμο της Wall Street. Σε άνοδο οδήγησαν το Dow οι θετικές μακροοικονομικές ειδήσεις από τον (αμετάβλητο) πληθωρισμό και τις νέες κατοικίες. Πτωτικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Nasdaq, με τα αποτελέσματα τριμήνου της Oracle, που ανακοινώνονται μετά τη λήξη, να συγκεντρώνουν την προσοχή.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Με αρνητικό πρόσημο κατέληξε ο τεχνολογικός Nasdaq, εν μέσω πληθώρας πληροφοριών, ενώ μικρά κέρδη σημείωσε ο Dow Jones, ενισχυμένος από θετικά μακροοικονομικά νέα.

Ιδιαίτερα νευρική χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση, η οποία σημαδεύτηκε από τις συχνές εναλλαγές προσήμων. ”Ορισμένες ρευστοποιήσεις από τα κέρδη της Δευτέρας έπρεπε να θεωρούνται αναμενόμενες” σχολίασε αμερικανός αναλυτής.

Η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley και της SSSB, για τα κέρδη ανά μετοχή της IBM ήταν το στοιχείο που σε όλη τη διάρκεια της ημέρας έδινε αρνητικό τόνο. Αντίθετα, η Applied Materials, ανακοίνωσε ότι υπολογίζει τις παραγγελίες από την κινεζική αγορά στα 300 εκατομμύρια για το τρέχον οικονομικό έτος.



Στο μακροοικονομικό πεδίο, αμετάβλητος παρέμεινε ο αμερικανικός πληθωρισμός το Μάιο, ενώ στο 0,5% είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο. Εξάλλου, άνοδο κατά 11,4% κατέγραψαν για τον ίδιο μήνα οι πωλήσεις νέων κατοικιών, τροποποιώντας το συνολικό αριθμό στις 1,76 εκατ. μονάδες (ετήσια βάση), από 1,53 τον Απρίλιο.

Στο +0,19% και τις 9.706 μονάδες βρέθηκε στο κλείσιμο ο βιομηχανικός Dow, ενώ κέρδη 0,09% εμφάνισε ο S&P, στις 1.037 μονάδες. Μικρές απώλειες κατέγραψε ο Nasdaq για να βρεθεί στις 1.542 μονάδες και το -0,67%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Oracle μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως και μια έκθεση για τη ζήτηση στους μικροεπεξεργαστές, που είναι προγραμματισμένη για την ίδια ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v