Αμετάβλητος ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ το Μάιο

Αμετάβλητος παρέμεινε ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάιο μετά την αύξηση του Απριλίου κατά 0,5%, κυρίως λόγω της υποχώρησης των τιμών στην ενέργεια και στα τρόφιμα. Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε ο δομικός πληθωρισμός κατά 0,2%.

Αμετάβλητος  ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ το Μάιο
Αμετάβλητος ήταν ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάιο μετά την άνοδο κατά 0,5% του Απριλίου, εξαιτίας της πτώσης των τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα. Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Οι τιμές που υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν οι Αμερικανοί καταναλωτές το Μάιο για υπηρεσίες και αγαθά, ήταν κατά 1,2% υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η αύξηση αυτή είναι η χαμηλότερη από τον περασμένο Φεβρουάριο, και αποδεικνύει ότι εταιρίες όπως η General Motors μειώνουν τις τιμές προκειμένου να ενισχύσουν τη ζήτηση.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι δεν υπάρχουν έντονες πληθωριστικές πιέσεις αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή η ανάκαμψη της οικονομίας λαμβάνει χώρα με σχετικά βραδύ ρυθμό.

Οι ενεργειακές τιμές υποχώρησαν 0,7% το Μάιο αφού πρώτα αυξήθηκαν 4,5% τον Απρίλιο. Οι τιμές της βενζίνης σημείωσαν πτώση 2,8%, που αποτελεί την υψηλότερη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v