IBM - επίθεση στο Ισραήλ προβληματίζουν τη Wall

Περισυλλογή προκαλούν στις αμερικανικές αγορές οι δυσμενείς ειδήσεις από την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley και SSSB για τα κέρδη της IBM, αλλά και η νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ. Θετικά ”σινιάλα” από πληθωρισμό (αμετάβλητος το Μάιο) και νέες κατοικίες.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζουν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς δυσμενείς εταιρικές και διεθνείς ειδήσεις, βαραίνουν στην επενδυτική συνείδηση περισσότερο από τα θετικά μακροοικονομικά νέα.

Τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της IBM το 2002 και το 2003 τροποποίησε η Morgan Stanley, αφού δεν ”βλέπει” ουσιαστικό ενδιαφέρον της αγοράς για τη νέα τεχνολογία. Το παράδειγμα της Morgan Stanley ακολούθησε και ο επενδυτικός οίκος SSSB.

Αναταραχή προκαλεί εξάλλου στις αμερικανικές αγορές η είδηση για τη νέα βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 19 άτομα και τραυμάτισε 50.

Αμετάβλητος παρέμεινε ο πληθωρισμός το Μάιο στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε διαμορφωθεί στο 0,5%. Αν εξαιρεθεί ο κλάδος των τροφίμων και αυτός της ενέργειας ο πληθωρισμός ακολούθησε τις προβλέψεις των αναλυτών και κατέγραψε αύξηση κατά 0,2%.

Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι ειδήσεις και από τον τομέα των νέων κατοικιών. Σύμφωνα με στοιχεία, ο ρυθμός ανέγερσης νέων κατοικιών αυξήθηκε το Μάιο κατά 11,6%, τροποποιώντας τον συνολικό αριθμό στα 1,73 εκατ. μονάδες (ετήσια βάση), σε σχέση με τα 1,56 εκατ. μονάδες τον Απρίλιο.

Στις 9.640 μονάδες και το -0,48% βρίσκεται ο Dow, ενώ πτωτικά κατά 0,66% κινείται ο Nasdsaq, στις 1.543 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v