Χωρίς διάλειμμα το θρίλερ στη Wall

Οι συχνές εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν και σήμερα τη συνεδρίαση στη Wall. Σε αρνητικό έδαφος ξαναγύρισε ο τεχνολογικός δείκτης, παρά την άνοδο που κατέγραψε νωρίτερα λόγω των ειδήσεων για IBM και Microchip Technology. Πιέσεις στο Dow, από τις μειωμένες λιανικές πωλήσεις του Μαΐου.

Σε θετικό πρόσημο οδήγησαν προσωρινά τον τεχνολογικό δείκτη ειδήσεις από την IBM και τη Microchip Technology, ενώ αρνητικά συνέχισε ο Dow, λόγω των δυσμενών νέων από τις λιανικές πωλήσεις.

Κατά 0,9% μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις το Μάιο, σημαντικά χαμηλότερα από το –0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές, αλλά και από το +1,2% του Απριλίου. Χαμηλότερα κινήθηκε τον ίδιο μήνα και ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), στο –0,4%, έναντι του +0,1% που ανέμενα οι αναλυτές και του –0,2% τον Απρίλιο.

Εξάλλου, Ανοδικά κινήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε, στις 390.000 (από 384.000), παραμένοντας κάτω από τις 400.000, αλλά και κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ”έβλεπαν” άνοδο στις 393.000.

Σε θετικό έδαφος πέρασε γιασ λίγο ο δείκτης Nasdaq, μετά τις προς τα επάνω εκτιμήσεις αναλυτών για τα κέρδη της IBM, αλλά και του χαρακτηρισμού της μετοχής της ως ”υποτιμημένης”. Θετικά είναι τα νέα και από τη Microchip Technology, η οποία προβλέπει υψηλότερα από τα περσινά κέρδη πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους. Την αρνητική επίδραση που ασκούσε από την αρχή της συνεδρίασης η ανακοίνωση της Lucent για χαμηλότερες πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο επιβεβαιώνει μέχρι κα ιτο μέσον της συνεδρίασης.

Πιέσεις στις μετοχές των Wal Mart, General Motors και 3M κρατούν το Dow στο επίπεδο των 9.567 μονάδων και το -0,51%. Στο 0,32% και τις 1.514 μονάδες ο τεχνολογικός δείκτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v