Νευρικά ξεκίνησε η Wall Street

Νευρικές τάσεις επικρατούν στην έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, με τους δείκτες αρχικά να καταγράφουν απώλειες, που, ωστόσο, πολύ γρήγορα συρρικνώθηκαν και πέρασαν σε θετικό έδαφος. Θετική είναι η ενίσχυση του Dow Jones από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Procter & Gamble.

Αρνητικές τάσεις επικρατούν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, με τους δείκτες ωστόσο να περιορίζουν στο ελάχιστο τα κέρδη τους λίγο αργότερα. Ο Dow Jones επωφελείται από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Procter & Gamble.

Αντίθετα, το πτωτικό κλίμα που ακολουθεί ο Nasdaq επιτείνεται ακόμη περισσότερο από τις απώλειες της εταιρίας πληροφορικής Siebel Systems, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Goldman Sachs για τα κέρδη του 2002 και 2003.

Επιπλέον, μια άλλη αρνητική ανακοίνωση αφορά στη σύλληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της βιοτεχνολογικής ImClone Systems, Σαμ Βέκσαλ, με κατηγορίες για insider trading.

Από τις λίγες θετικές ειδήσεις της ημέρας, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ειδών νοικοκυριού των Ηνωμένων Πολιτειών, η Procter & Gamble, αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v