Περιόρισε τις απώλειες στο κλείσιμο η Wall

Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, κατορθώνοντας ωστόσο να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους προς το τέλος της συνεδρίασης, καθώς η επίδραση της Intel αλλά και άλλων αρνητικών εταιρικών ειδήσεων δεν επέτρεψε την επικράτηση θετικού κλίματος.

Απώλειες κατέγραψαν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης οι δείκτες στη Wall Street, κατορθώνοντας ωστόσο να περιορίσουν κατά πολύ την πτώση που σημείωναν σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, με την επίδραση της Intel να είναι καταλυτική.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Dow Jones κατόρθωσε να κινηθεί και σε θετικό επίπεδο για μικρό χρονικό διάστημα, κλείνοντας τελικά με απώλειες 0,36%. O Nasdaq σημείωσε πτώση 1,25%.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως οι επενδυτές πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην αγορά, και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τοποθετηθούν σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Η μετοχή της Intel σημείωσε απώλειες υψηλότερες του 20% μετά την αρνητική προειδοποίησή της για τα έσοδα του 2002. Τόσο οι αναλυτές όσο και οι επενδυτές ήταν προετοιμασμένοι για μια αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της τεχνολογικής εταιρίας, ωστόσο εξεπλάγησαν από το ότι η Intel αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της στο χαμηλότατο όριο.

Στην επιδείνωση του κλίματος επέδρασε και η ανακοίνωση της βιοτεχνολογικής Biogen, η οποία προειδοποίησε ότι τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2002 δεν θα κατορθώσουν να πετύχουν τις εκτιμήσεις.

Ωστόσο, τα καλύτερα από ότι αναμενόταν στοιχεία για την αμερικανική ανεργία που υποχώρησε στο 5,8% το Μάιο από το 6,0% του Απριλίου, βοήθησαν τους δείκτες ώστε να περιορίσουν τις απώλειές τους.

Μερίδα αναλυτών μάλιστα σχολιάζει χαρακτηριστικά πως είναι τουλάχιστο γελοίο για την αγορά να αγνοεί επιδεικτικά τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και να επικεντρώνεται στην Intel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v