Μεγάλες απώλειες στη Wall Street (update)

Η υποβάθμιση από την Merrill Lynch σημαντικού αριθμού εταιριών κατασκευής μικροεπεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένης και της κυρίαρχης Intel, στέλνει τον Nasdaq σε ιδιαίτερα υψηλές απώλειες που ξεπερνούν και το 2,5%, ενώ και ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,9%.

Η υποβάθμιση αρκετών εταιριών του κλάδου των επεξεργαστών από τη Merrill Lynch, συμπεριλαμβανομένης και της κυρίαρχης Intel, δημιουργεί έντονα αρνητικό κλίμα στον Nasdaq που διευρύνει τις απώλειές του πάνω από το 2,5%, ενώ κοντά στο 2% κυμαίνεται και η πτώση του Dow Jones.

Η Merrill Lynch υποβάθμισε την Intel σε ”neutral” από ”strong buy” κυρίως εξαιτίας της αρνητικής προοπτικής που διαβλέπει ο οίκος για τα προϊόντα της εταιρίας στην αγορά προσωπικών υπολογιστών. Αντίστοιχα, η Merrill Lynch προχώρησε σε αντίστοιχη υποβάθμιση των Texas Instruments.

Αρνητική επιδρούν στον Dow Jones και οι απώλειες της φαρμακοβιομηχανίας Merck, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Prudential σχετικά με το φάρμακο κατά της χοληστερίνης Zocor.

Η αρνητική πορεία των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου επισκίασε και το αισιόδοξο κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από την ανακοίνωση της μείωσης του αριθμού των αιτήσεων για θέσεις εργασίας κάτω από 400.000 για πρώτη φορά από το Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v