Διαγράφουν τις απώλειες Dow και Nasdaq (update)

Ανάκαμψη από τα χαμηλά όπου βρίσκονταν νωρίτερα, καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Σε διαδοχικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών τους για την πορεία της αγοράς προβαίνουν οι αναλυτές. Δίωξη για φοροδιαφυγή ασκήθηκε στον CEO της Tyco.

Εντείνονται οι προσπάθειές για την αντιστροφή του πτωτικού κλίματος στους βασικούς δείκτες της Wall Street, στο μέσον περίπου της συνεδρίασης. ”Αυτό που λείπει είναι τα θετικά νέα”, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, των οποίων η γνώμη, για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς, μεταβλήθηκε ενδοσυνεδριακά.

”Θα προτιμούσα να δω την αγορά να καταγράφει μικρά κέρδη και μετά να βυθίζεται, παρά να ταλαιπωρείται στο –0,5-1%”, τονίζει τώρα χαρακτηριστικά ο Robert Philips, πρόεδρος της Walnut Asset Management, ενώ πτωτική αναμένει την πορεία της Wall και για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Η είδηση για την επίσημη δίωξη του προέδρου της Tyco, D. Kozlowski επιβεβαίωσε τους φόβους που προκλήθηκαν από τη χθεσινή απόφασή του να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Πιέσεις ασκεί στον τεχνολογικό δείκτη η είδηση για την έρευνα γύρω από την Knight Trading Group και τις παράνομες συναλλαγές κατά τη δεκαετία του ’90 για τις οποίες κατηγορείται.

Στις 9.627 μονάδες και το -0,85% διαμορφώνεται τώρα ο βιομηχανικός δείκτης, ενώ το 0,50% της αξίας του χάνει ο Nasdaq, ο οποίος εμφανίζεται στις 1.554 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v