Wall: Μικρές πιέσεις από Tyco

Μικρές πιέσεις προκάλεσε στο άνοιγμα της Wall, η είδηση για την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Tyco, μετριάζοντας τις ανοδικές τάσεις του Dow. Όπως τονίζουν αναλυτές, την κατεύθυνση αναμένεται να δώσουν τα μακροοικονομικά νέα, τα οποία ανακοινώνονται μετά την έναρξη.

Με μικτές διαθέσεις κινούνται στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω ανησυχίας από εταιρικά νέα, αλλά και με την κατεύθυνση να αναζητείται από τα μακροοικονομικά νέα, που ακολουθούν το ξεκίνημα.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Tyco, Kozlowski, καθώς δημοσίευμα των New York Times, τον εμφανίζει στόχο φορολογικών ερευνών για μη δηλωθέντα κέρδη. Η είδηση έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά τον κλονισμό της μετοχής στη Wall Street, όταν πλήθαιναν οι φήμες ότι η εταιρία εμφάνισε ψευδώς αυξημένα κέρδη.

Εξάλλου, ο οίκος Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα της Juniper.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη τάσεων στη μεταποίηση για το Μάιο, αλλά και οι κατασκευαστικές δαπάνες για το μήνα Απρίλιο.

Με άνοδο της τάξης του 0,14% άνοιξε ο Dow Jones, στις 9.939 μονάδες, ενώ πτωτικά κατά 0,14% κινείται στο άνοιγμα και ο Nasdaq, στις 1.613 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v