Έντονες πιέσεις στη Wall Street (Update)

Έντονες πιέσεις δέχονται αυτή τη στιγμή οι δείκτες στη Wall Street, παρά τα ιδιαίτερα θετικά οικονομικά στοιχεία (μεταποίηση, καταναλωτική εμπιστοσύνη και παραγωγικότητα) που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της ημέρας και οδηγούσαν μέχρι πρότινος την άνοδο των δεικτών.

Έντονα νευρικό κλίμα επικρατεί στη Wall Street, με τους δείκτες να χάνουν το σημαντικότερο μέρος των κερδών τους, και στην περίπτωση του Nasdaq να υποχωρούν, καθώς τα θετικά οικονομικά στοιχεία σχετικά με την αμερικανική οικονομία δεν κατόρθωσαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη.

Στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley αναφέρει ότι ύστερα από τις θετικές ανακοινώσεις, οι επενδυτές ευελπιστούν πλέον ότι θα δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για τη βελτίωση και των εταιρικών κερδών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τάσεων μεταποίησης του Σικάγο παρουσίασε άνοδο στο 60,8 το Μάιο, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών, από το 54,7 του Απριλίου. Επιπλέον, άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, στο 96,9 το Μάιο, από το 93 του Απριλίου.

Ανοδικά κινήθηκε και η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ, διαμορφούμενη στο 8,4% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, διαμορφούμενη στο υψηλότερο των τελευταίων 19 ετών.

Οι συγκεκριμένες αναφορές αναμένεται να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες απώλειες του δολαρίου.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την κυρίαρχη Intel να οδηγεί την άνοδο, ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές στον κλάδο των εταιριών λιανικής, Wal-Mart Stores και Home Depot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v