Το ”συναίσθημα” ευνοεί τη Wall (update)

Την προσοχή τους στραμμένη στο Ground Zero, όπου έληξαν οι προσπάθειες διάσωσης στους Διδύμους Πύργους του Μανχάταν, έχουν οι αμερικανοί επενδυτές, με αποτέλεσμα η συναισθηματική φόρτιση να οδηγεί στο μετριασμό των αρχικών πιέσεων στη Wall, και στην περίπτωση του Nasdaq σε ανοδική πορεία.

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις που καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα ύστερα και από την επίσημη λήξη των προσπαθειών διάσωσης στους Διδύμους Πύργους του Μανχάταν. Ο Nasdaq μάλιστα έχει κατορθώσει να περάσει σε θετικό επίπεδο.

Οι αναλυτές σχολίασαν ότι οι σκέψεις αρκετών στελεχών της Wall Street ήταν στο Σημείο Μηδέν, αναφερόμενος στην περιοχή του Μανχάταν όπου κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι στις 11 Σεπτεμβρίου ύστερα από τρομοκρατική επίθεση.

Αρνητικά επιδρά ακόμη η ένταση στην περιοχή του Κασμίρ, ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ, για πιθανή μετακίνηση των στρατευμάτων από τα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν, σε αυτά με την Ινδία.

Μεγάλες απώλειες της τάξης του 24% καταγράφει η μετοχή της Genesis Microchip, καθώς η Prudential Financial αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του τριμήνου της εταιρίας.

Αντίθετα, ανοδικές τάσεις εμφανίζει η καπνοβιομηχανία Philip Morris, όπως και η μετοχή της Microsoft, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal δεν αναμένεται να καταβάλλει πρόστιμο σχετικά με πιθανές παρατυπίες στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v