Αγνοεί την καταναλωτική εμπιστοσύνη η Wall

Αρνητικές πιέσεις ασκούνται στη Wall, παρά την άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μαΐου στο 109,8 από 108,5 τον Απρίλιο, αλλά και τη συνεχιζόμενη αύξηση στις δαπάνες καταναλωτή. Εξάλλου, η UBS υποβάθμισε τη μετοχή της Home Depot.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται μετά το άνοιγμα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, χωρίς να ακολουθούν την άνοδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Μικρές εκπλήξεις περιελάμβαναν τα μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Αναλυτικά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board διαμορφώθηκε για το Μάιο στο 109,8, έναντι του 108,5 τον Απρίλιο, λίγο χαμηλότερα από 110, που αποτελούσε την πρόβλεψη των αναλυτών. Ο αριθμός των πωλήσεων ετοίμων κατοικιών έφτασε για τον Απρίλιο τις 5,79 εκατ. μονάδες (+7%).

Εξάλλου, οι δαπάνες καταναλωτή συνέχισαν να κινούνται ανοδικά και διαμορφώθηκαν στο +0,5% τον Απρίλιο, έναντι +0,4% το Μάρτιο και προβλέψεων για +0,7%. Στο +0,3% διαμορφώθηκε και το προσωπικό εισόδημα για τον ίδιο μήνα, δικαιώνοντας τις προβλέψεις, έναντι του +0,4%, όπου είχε διαμορφωθεί το ποσοστό το Μάρτιο.

Η αναβάθμιση από την Merrill Lynch της μετοχής της Intel σε strong buy δεν κατάφερε να τονώσει το Nasdaq, ο οποίος κινείται στο -0,81% και τις 1.648 μονάδες.

Πιέσεις ασκεί στο Dow Jones η υποβάθμιση (hold από buy) στη μετοχή της Home Depot από της UBS Warburg. Στις 10.036 μονάδες και το -0,68% κινείται τώρα ο βιομηχανικός δείκτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v