Η τεχνολογία συγκρατεί τη Wall

Οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας, λόγω των Qwest Communications και ADC Telecommunications, είναι αυτές που διαμορφώνουν αρνητικά το κλίμα στη Wall Street, παρά τα ιδιαίτερα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με τις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Η απροσδόκητη άνοδος των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να φέρει τα αναμενόμενα στη Wall Street, καθώς η πτώση του τεχνολογικού κλάδου ανακόπτει την άνοδο.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Απρίλιο παρουσίασαν άνοδο κατά 1,1%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 0,4%. Η άνοδος αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με τους αναλυτές, στη υψηλότερη ζήτηση των τελευταίων τριών ετών για αυτοκίνητα.

Αρνητικά συνεχίζει να επιδρά στη διαμόρφωση θετικού κλίματος και η προειδοποίηση στις αρχές της εβδομάδας για νέο επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Qwest Communications καταγράφει απώλειες υψηλότερες του 4%, καθώς η Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η εταιρία ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα στο να αντιμετωπίσει τον υψηλό ανταγωνισμό.

Παράλληλα, η ADC Telecommunications υποχωρεί πάνω από 7% ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών για το δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας της μείωσης των δαπανών από τους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v