Μακροοικονομικό... ”καρότο” για Dow

Με οριακά ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, ενισχυμένοι από τις παραγγελίες σε διαρκή αγαθά, που για τον Απρίλιο, ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Σε δίλημμα βρίσκεται ο Nasdaq, επηρεαζόμενος αφενός από τις αρνητικές προειδοποιήσεις της Ciena, αφετέρου από την αναβάθμιση στη μετοχή της Oracle.

Με κέρδη ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς η ανακοίνωση των παραγγελιών σε διαρκή αγαθά αντέστρεψε το προσυνεδριακό αρνητικό κλίμα.

Σε ”σταυροδρόμι” βρίσκεται κατά την άποψη των αναλυτών ο Nasdaq, καθώς για τη διαμόρφωση τάσης θα αναμετρηθούν οι προβλέψεις που ανακοίνωσε για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου η Ciena, με την αναβάθμιση στη μετοχή της Oracle από την RBC.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ανοδικά κινήθηκαν, όπως ανακοινώθηκε, οι παραγγελίες στα διαρκή αγαθά το μήνα Απρίλιο. Το ποσοστό ανήλθε στο 1,1%, έναντι 0,4% το Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για διαμόρφωσή του στο 0,5%. Εξάλλου, στις 416.000 διαμορφώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας την τελευταία εβδομάδα.

Ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από τις 425.000 του προηγούμενου επταημέρου, παραμένοντας ωστόσο για πολλοστή εβδομάδα πάνω από τις 400.000 γεγονός, που, όπως λένε οι αναλυτές, σημαίνει ”στενάχωρη” αγορά εργασίας.

Στο +0,16% και τις 10.173 μονάδες βρίσκεται ο Dow, ενισχυμένος από τις χθεσινές ανακοινώσεις της 3Μ, ότι θα καταφέρει τους στόχους για τα κέρδη της του 2002. Στις 1.679 μονάδες και το +0,36% κινείται ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v