Πράκτορες του FBI διώκονται για χειραγώγηση τίτλων

Συνέχεια δίνεται από τις αμερικανικές αρχές στις έρευνες γύρω από τις χρηματιστηριακές ”κομπίνες”. Σειρά τώρα μοιάζει να παίρνει το… FBI, πράκτορες του οποίου κατηγορούνται ότι διοχέτευαν πληροφορίες σχετικά με διώξεις που επρόκειτο να ασκηθούν κατά εταιριών του δημοσίου, παρέχοντας έτσι ενημέρωση για τη μελλοντική πορεία των μετοχών.

Πράκτορες του FBI διώκονται για χειραγώγηση τίτλων
Αποφασισμένες δείχνουν οι ελεγκτικές και ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να περιορίσουν τις χρηματιστηριακές ”κομπίνες”. Μετά την έρευνα γύρω από τη Merrill Lynch, σειρά παίρνει τώρα το… FBI!

Η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε δίωξη σε δύο πράκτορες του FBI, οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν πληροφορίες για διώξεις που επρόκειτο να ασκηθούν σε βάρος εταιριών συμφερόντων του αμερικανικού δημοσίου.

Οι πράκτορες του FBI, έχοντας πρόσβαση στις υπό εξέταση παραβάσεις εταιριών εγγεγραμμένων στις αμερικανικές αγορές, πληροφορούσαν χρηματιστές, αλλά και απλούς επενδυτές έναντι αμοιβής, συνδιαμορφώνοντας έτσι την πτωτική πορεία της μετοχής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου στις ΗΠΑ, όταν ανακοινώνεται μια δίωξη σε βάρος εταιρίας η μετοχή της παίρνει την κατιούσα. Είναι λοιπόν εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζει κανείς, λίγες ημέρες πριν, το ότι πρόκειται να ασκηθεί δίωξη, επιλέγοντας έτσι, είτε να αναβάλλει την αγορά, είτε να επισπεύσει την πώληση.

Εγκέφαλος του καλοστημένου short selling εμφανίζεται να είναι ο κ. Anthony Elgindy, επίσης γνωστός στους κύκλους του διαδικτύου ως Anthony@Pacific, η γραμμή υπεράσπισης του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστή.

Ίσως ο ”εγκληματίας με το λευκό κολάρο” να σκοπεύει να συστήσει κάποιο ”καλό χαρτί” και στους… αμερικανούς δικαστές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v