Πτωτικές τάσεις στη Wall (update)

Πτωτικές εξακολουθούν να είναι οι τάσεις στη Wall, καθώς η προειδοποίηση του FBI για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση το Σαββατοκύριακο και η ανακάλυψη ύποπτου πακέτου κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, αναβιώνουν την ατμόσφαιρα της 11ης Σεπτεμβρίου. Πιέσεις στις μετοχές της Citigroup (εξαγοράζει την Golden State) και της GAP (υποβαθμίστηκε από τη Merrill Lynch).

Με απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, εν μέσω ανησυχίας για νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη, αλλά και νέα από εταιρίες, όπως η Citigroup και η GAP.

Τα κλείσιμο της γέφυρας του Μπρούκλιν μετά την ανακάλυψη ύποπτου πακέτου, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις αρμοδίων του FBI για τρομοκρατική επίθεση μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και τις προειδοποιήσεις που την Κυριακή απηύθυνε ο Ντ. Τσένι, αναζωπύρωσαν γύρω από τις αγορές την ατμόσφαιρα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Merrill Lynch υποβάθμισε τη μετοχή της GAP σε ”ουδέτερη στάση” από ”ισχυρή αγορά”. Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Citigroup μετά την απόφασή της να εξαγοράσει έναντι 5,8 δισ. δολ. την Golden State Bankcorp.

Απώλειες της τάξης του 0,24% καταγράφει τώρα ο Dow, στις 10.080 μονάδες, ενώ πτωτικά κατά 0,43% κινείται ο Nasdaq, στις 1.656 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v