Wall: Ανοδικό κλείσιμο μιας θετικής εβδομάδας

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα Dow και Nasdaq. Ο πρώτος κατάφερε την ανοδική διάσπαση των 10.300 μονάδων, ενισχυμένος από μακροοικονομικά αποτελέσματα, ενώ ο δεύτερος κατέγραψε την 5η σερί ανοδική συνεδρίαση, βοηθούμενος από τα αποτελέσματα της Dell.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι Dow και Nasdaq, έχοντας καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη κατά 4,16% και 8,85 αντίστοιχα.

Το φράγμα των 10.300 μονάδων κατάφερε να διασπάσει τελικά ο Dow Jones, αφού, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, συσσώρευσε δυνάμεις και δέχτηκε στήριξη στο επίπεδο των 10.290, από θετικά μακροοικονομικά νέα.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ανακοινώθηκε, για το μήνα Μάιο, στο 96, έναντι του 93, όπου βρέθηκε τον Απρίλιο και ενώ οι προβλέψεις δεν ανέμεναν μεταβολή.

Θετικά ήταν τα νέα και από το εμπορικό ισοζύγιο, όπου το έλλειμμα για το Μάρτιο μειώθηκε κατά 0,4% και διαμορφώθηκε στα 31,6 δισ. δολ. (από 31,8 δισ. δολ. το Φεβρουάριο).

Την 5η σερί ανοδική συνεδρίαση είχε την Παρασκευή ο τεχνολογικός δείκτης σημαντικά ενισχυμένος από τα θετικότερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Dell, η οποία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 17 σεντς, έναντι 16 ανά μετοχή, που ήταν η αντίστοιχη επίδοση του περσινού β΄ τριμήνου.

Στο +0,63% και τις 1.741 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τεχνολογικός Nasdaq, ενώ στις 10.353 μονάδες βρέθηκε ο Dow Jones, έχοντας αυξήσει την αξία του κατά 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v