Σημαντική άνοδος για Nasdaq, θετικά ο Dow

Ενδοσυνεδριακά ολοκλήρωσε τη διόρθωση από τη χθεσινή σημαντική άνοδό του ο δείκτης Nasdaq, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται τελικά και ο Dow, ενισχυμένος από τα νέα της Applied Materials, παρά τις προειδοποιήσεις για τα έσοδα της Hewlett Packard και την αύξηση του πληθωρισμού.

Έντονη χαρακτηρίζεται από αναλυτές η σημερινή συνεδρίαση στη Wall, καθώς ο Nasdaq ολοκλήρωσε ενδοσυνεδριακά τη διόρθωση από το μίνι ράλι της Τρίτης και κινείται ανοδικά , ενώ ο Dow με τη βοήθεια των νέων από την Applied Materials δείχνει να ξεπερνά τις ειδήσεις για τα μειωμένα έσοδα της Hewlett Packard και την άνοδο του πληθωρισμού τον Απρίλιο.

Η Hewlett Packard ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο κέρδη ανάλογα των προσδοκιών, αλλά έσοδα κατώτερα αυτών. Χαμηλότερα έσοδα για το σύνολο του 2002 προανήγγειλε και η εταιρία κατασκευής λογισμικού e-commerce, BAE Systems.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφανίστηκε αυξημένος κατά 0,5% τον Απρίλιο, έναντι προβλέψεων για +0,4%, κάτι που δεν ανησυχεί μεσοπρόθεσμα τους αναλυτές, καθώς δεν εκτιμούν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προς το παρόν ικανές να οδηγήσουν σε αύξηση των επιτοκίων.

Πτωτικά κατά 0,3% κινήθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων το Μάρτιο, έναντι πτώσης τους κατά 0,2% το Φεβρουάριο. Σύμφωνη με τις προβλέψεις ήταν η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώθηκε στο +0,4%.

Στο + 2,27% διαμορφώνεται τώρα ο Nasdaq, στις 1.733 μονάδες, ενισχυμένος και από τις εξαγγελίες της Oracle ότι θα κατορθώσει στο β΄ τρίμηνο να ανταποκριθεί στις προβλέψεις των αναλυτών. Κέρδη της τάξης του 0,41% εμφανίζει ο Dow, στις 10.282 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v